GRADONAČELNIK ZENICE

Kasumović o potvrđenoj optužnici Tužilaštva ZDK: Svaka slučajnost je očigledna

Uprkos svim opstrukcijama, nastaviti ću raditi za dobrobit mojih građana, poručio je Kasumović

Fuad Kasumović. Avaz

E. Ć.

23.3.2022

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović oglasio se nakon što je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona potvrdilo optužnicu u predmetu "Zenicatrans".

Kasumović je podsjetio kako je, kada je 1. decembra prošle godine u 12 sati bila zakazana svečanost povodom završetka radovan a generacijskom projektu "Toplane Zenica", izvršeno njegovo hapšenje.

- Prvog decembra prošle godine u 12 sati bila je zakazana svečanost povodom završetka radova na generacijskom projektu "Toplane Zenica", a toga dana izrežirano je moje hapšenje.


Danas, na dan svečanog otvorenja ovog historijskog projekta koji prethodna vlast nije znala realizirati, odnosno riješiti dugogodišnji problem grijanja, potvrđena je optužnica u montiranom predmetu "Zenicatrans".

Svaka slučajnost je, očigledno, namjerna… Ponovo se na ovaj način skreće pažnja da sam uspio riješiti višedecenijski problem mojih građana, bez marke zaduženja, a što sam i obećao po preuzimanja Grada. Uprkos svim opstrukcijama, nastaviti ću raditi za dobrobit mojih građana - poručio je Kasumović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.