SREBRENICA

Fejzić: Trenutno nemamo tačan broj identifikovanih žrtava za ukop

Određeni broj porodica su dale saglasnost za ukop, dok druge nisu, rekao je

S. S. / Fena

Hamdija Fejzić

Foto: FENA


Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a“ Srebrenica Hamdija Fejzić potvrdio je za Fenu da su pripreme za obilježavanje genocida u Srebrenici počele na vrijeme kako bi godišnjica bila obilježena po planiranom programu.

Dosad je održan sastanak na kojem su izabrani predsjednici pododbora, a na sljedećem sastanku se očekuje usvajanje odluka pododbora.

Marš mira 2022

-T renutno nemamo tačan broj identifikovanih žrtava koje će biti ukopane ove godine. Određeni broj porodica su dale saglasnost za ukop, dok druge nisu - kazao je Fejzić.

Jedna od masovnijih aktivnosti obilježavanja genocida u Srebrenici je "Marš mira 2022“, koji će i ove godine krenuti 8. jula iz Nezuka.

- To je planetarni događaj u kojem učestvuju učesnici iz cijelog svijeta i ova aktivnost će biti održana kao i dosad. Nadam se da ove godine neće biti ograničenja prijava učesnika zbog pandemije i da će svi koji se prijave moći učestovati u 'Maršu mira 2022' - kazao je Fejzić.

Obilježiti kako dolikuje

Za obilježavanje 27. godišnjice genocida osigurana je finansijska i materijalna podrška Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona te određenih opština iz Federacije BiH.

-Nadam se da ćemo i ove godine obilježiti godišnjicu kako dolikuje nevinim žrtvama genocida - istakao je Fejzić.

Više o temi Hamdija Fejzić

KOMEMORACIJA U SREBRENICI
Fejzić: Neka naša najveća osveta bude pravda
NA VRH

Podijeli članak na