HRVATSKI PREMIJER

Plenković branio Čovića nakon odbijanja SDP-ovog prijedloga: Ne bih ni ja dao…

To je otprilike kao kad meni na sastanke dođu ovi iz opozicije, pa onda kažu da mi radimo PR, pa tako vam je i ovaj, a oni sebi rade PR, poručio je Plenković

Andrej Plenković. Screenshot

E. Ć.

25.3.2022

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je u Briselu komentarisao glasanje HDZ-a BiH i predsjednika te stranke Dragana Čovića na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH.




Uporedio Hrvatsku i BiH

Podsjetimo, ova grupa delegata odbila je podržati prijedlog delegata SDP-a Denisa Bećirevića kojim bi se obavezalo Vijeće ministara BiH da se prati politika Evropske unije u osudi ruske agresije na Ukrajinu.

- Da je i nama to bilo, ne bih ni ja dao da mi neko ko je iz opozicije diktira ključni politički tempo glavnih tema na našem Saboru - rekao je Plenković.

Novinarka je prekinula Plenkovića, rekavši kako se ne mogu uspoređivati Hrvatska i BiH.


Komentarisao Satlerov tvit

- Zašto ne? Kako ne? Kako se ne bi mogli? To je politika. Poslušajte me dobro. Imate Parlament u kojem neko iz opozicije ili individualni zastupnik želi biti taj koji će kreirati okvir politike. Pa ima tamo malo ovih koji imaju više zastupnika i više legitimnosti da vode politiku nego neko ko je jedan. Dakle, to je stvar vrlo jednostavna.

To je otprilike kao kad meni na sastanke dođu ovi iz opozicije, pa onda kažu da mi radimo PR, pa tako vam je i ovaj, a oni sebi rade PR - rekao je Plenković.

Komentarišući objavu šefa Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johana Satlera (Johann Sattler) koji je "tvitao" da je razočaran tom odlukom, Plenković je rekao kako ne zna šta je on tvitao i kako to nije bitno.

- Puno je važnije za Bosnu i Hercegovinu ono što se dogodilo danas.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.