GORAN PETRONIJEVIĆ

Oglasio se Karadžićev advokat kojem je zabranjen ulazak u BiH: Malo sam i ponosan

Kako je navedeno u rješenju, predstavlja prijetnju bezbjednosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH

Goran Petronijević. Mondo

E. Ć. / Insajder

25.3.2022

Goran Petronijević, advokat ratnog zločinca Radovana Karadžića, rekao je da za "Insajder" da je prije sat vremena saznao kako mu je zabranjen ulazak u BiH. 

- Mislim da su nabrojali sve stavke – bezbjednost države, javni poredak, pravda. Nisam znao da sam tako opasan, malo sam i ponosan - rekao je Petronijević za Insajder.


Kako je navedeno u rješenju, predstavlja prijetnju bezbjednosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH, a dokument je potpisao pripadnik Granične policije BiH Midhat Hasanović po ovlaštenju komandira Eldina Smailagića.

- Negdje sam i pomišljao na ovo, uzimajući u obzir ostale slučajeve. Očigledno je taj spisak dugačak ili to rade ad hoc, jer gledajući i ovo moje rješenje, ali i ostala, vidim da su sve potpisali Bošnjaci.

Imajući u vidu sve moje aktivnosti u posljednje vrijeme, pogotovo promociju ovih nalaza Komisija za Sarajevo i Srebrenicu, jer sam sa gospodinom Grajfom, generalom Majerom govorio na mnogim tribinima i mislim da se to najprije odnosi na to - kazao je Petronijević za Insajder.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.