O VAŽNOSTI POŠTENIH IZBORA

Ambasador Marfi razgovarao sa šefovima stalnih misija Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije i OSCE-a

Parlamentarci u BiH trebali bi kao prioritet staviti donošenje zakona o integritetu izbora koji će se boriti protiv prevara, kao i povećati transparentnost i integritet izbornog procesa u BiH, poručio je Marfi

Sa jučerašnjeg sastanka. Twitter

E. Ć.

5.4.2022

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi (Michael Murphy) sinoć se sastao sa šefovima misija u OSCE-u, ambasadoricom Kristin Fags (Christine Fages) iz Francuske, ambasadoricom Gesom Brautigam iz Njemačke, ambasadorom Stefanom Baldijem iz Italije, ambasadorom Nilom Bušom (Neil Bush) iz Velike Britanije i ambasadorom Majklom Karpenterom (Michael Carpenter) iz SAD-a. Sastanku je prisustvovala i šefica Misije OSCE-a u BiH ambasadorica Ketlin Kavalek (Kathleen Kavalec).

- Lijepo je bilo sresti se s njima sinoć i razgovarati o važnosti slobodnih i poštenih izbora u BiH ovog oktobra. Građani BiH, civilno društvo i međunarodni stručnjaci slažu se da je integritet izbora ključan za zdravlje svake demokratije. 

Parlamentarci u BiH trebali bi kao prioritet staviti donošenje zakona o integritetu izbora koji će se boriti protiv prevara, kao i povećati transparentnost i integritet izbornog procesa u BiH - naveo je američki ambasador Marfi.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.