MEĐUNARODNO TAKMIČENJE

Najbolji svjetski maseri dolaze u Sarajevo

Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji koja će po prvi put biti održana u Bosni i Hercegovini

Piše: Z. Karić

14.4.2022

Nastup najavilo 100 takmičara iz 19 zemalja. Agencije

Međunarodno takmičenje u masaži bit će održano u Sarajevu sutra, 15. maja, a u organizaciji Udruženje fizioterapeuta, frizera i kozmetičara „Sinergija“.

Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji koja će po prvi put biti održana u Bosni i Hercegovini, a okupit će na jednom mjestu učesnike iz svih krajeva svijeta. 

Dolazak su najavili maseri iz Danske, Belgije, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Italije, Francuske, Meksika, Grčke, Izrael, Kazahstan, Mađarska, Hrvatska, Rusije, Engleske, Tajlanda te BiH.


Najutjecajnija imena

- Organizacijom takmičenja ovakve vrste želimo potpomoći razvoju i unaprijeđenju u oblasti masaže, a kroz razmijenu najsavremenijih dostignuća u ovom polju. 

Sudije na samom takmičenju bit će najutjecajnija imena u polju masaže iz cijelog svijeta i potvrdili su dolazak njih 30 sa internacionalnom licencom - rekla je Edita Ćosvić, predsjednica Udruženje fizioterapeuta, frizera i kozmetičara „Sinergija“.

Nastup je najavilo 100 takmičara iz 19 zemalja.


Očuvanje radnih mjesta

- Osim samog unaprijeđenja tehnika masaže ovim takmičenjem želimo doprinjeti i očuvanja radnih mjesta u ovoj oblasti. Također, ovo je prilika za dodatnu promociju turizma u našoj zemlji kao i pormociju zdravlja i zdravog načina života. Naravno, riječ je i poromociji BiH masera u svijetu. 

Prošle godine na takmičenju Spa talent održanom u Italiji naš Asmir Hajduković, inače slabovidna osoba, je osvojio treće mjesto, dok je Miroslav Škorić na svjetskom takmičenju bio drugoplasirani. Svakako da uspjeh od naših predstavnika očekujemo i na takmičenju u Sarajevu - dodala je Ćosvić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.