KANTONALNI ZASTUPNICI

Suljević odgovorio Jakupoviću: Nismo spremni podržati bivšeg "zelenog"

Kao najjača opoziciona stranka u Federaciji Bosne i Hercegovine samo SDP BiH može dati zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, napisao je Suljević

Vedran Jakupović i Samir Suljević. AVAZ

S. S.

19.4.2022

Velike polemike se vode oko zajedničkog kandidata "Trojke" za člana Predsjedništva BiH. Nakon neuspješnog pokušaja pronalaska nestranačkog kandidata počelo se raspravljati o stranačkim kandidatima, a ukoliko dođe do dogovora po svemu sudeći to će biti kandidat SDP-a ili NiP-a.

Da li će prevladati lične sujete ostaje nam da vidimo, ali stavovi kantonalnih zastupnika u Skupštini KS svakako ne ulijevaju povjerenje.

Sinoć je zastupnik NIP-a Vedran Jakupović napisao na društvenim mrežama da nije spreman podržati lidera SDP-a Nermina Nikšića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH.

- Gospodin Nikšić je "spreman preuzeti odgovornost i biti kandidat za člana Predsjedništva BIH", ali mi zasigurno nismo niti ćemo biti spremni glasati za njega - napisao je.

Jutros se oglasio i zastupnik SDP-a Samir Suljević, koji je rekao da nije spreman podržati "bivšeg zelenog", vjerovatno aludirajući na Denisa Zvizdića, koji je član NiP-a, a bivši član SDA.

- Nismo spremni podržati bivšeg zelenog. Kao najjača opoziciona stranka u Federaciji Bosne i Hercegovine samo SDP BiH može dati zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine - napisao je Suljević.

Također, nije poznato da li su ovo lični stavovi zastupnika ili njihovih stranaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.