ZASTUPNICA SBB-A

Na inicijativu Sanele Prašović-Gadžo: Pomjerena sjednica Parlamenta FBiH koja je bila zakazana na Vaskrs

Kolegama i rukovodstvu doma sam pojasnila da je veoma ružna poruka koju Parlament FBiH salje građanima BiH pravoslavne vjere zakazujući sjednicu na dan vjerskog praznika, istakla je

Na inicijativu Sanele Prašović-Gadžo pomjerena sjednica Parlamenta FBiH koja je bila zakazana na Vaskrs. Facebook

H. J. I.

19.4.2022

Zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH Sanela Prašović-Gadžo oglasila se na svom zvaničnom Facebook profilu povodom zakazane sjednice Parlamenta FBiH na vjerski praznik Vaskrs. 

Njenu objavu prenosimo u cijelosti: 

- Federalni parlament. U zadnjoj, četvrtoj godini sam mandata. Misli čovjek da je naviknut na sve ali vara se. Nije.

Jutros sam zatražila da se pomjeri održavanje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zakazane od strane rukovodstva doma za ponedjeljak, 25.4.2022. Taj dan je, kao što vam je poznato, vjerski praznik Vaskrs.

Sjednica je pomjerena sa ponedjeljka na srijedu. Facebook

Kolegama i rukovodstvu doma sam pojasnila da je veoma ružna poruka koju Parlament FBiH salje građanima BiH pravoslavne vjere zakazujući sjednicu na dan vjerskog praznika, Vaskrsa.

Taj čin pokazuje potpuno odsustvo poštovanja i međureligijskog uvažavanja. A upravo je poštovanje uslov da ova zemlja ide naprijed.

Upitala sam predsjedavatelje Zastupničkog doma što bi se dogodilo da su sjednicu zakazali na dan katoličkog Uskrsa ili na dan predstojećeg Bajrama?

I tako, pomjerit će se održavanje sjednice za drugi dan.


Vozeći se iz zgrade Parlamenta razmišljam o svim intervencijama, inicijativama, prijedlozima, zakonima, rezolucijama, zaključcima… svemu što sam radila tokom zastupničkog mandata.

Mnogo puta sam bila razočarana jer mi je neshvatljivo i potpuno neprihvatljivo političko trgovanje i neki dogovori koji se mogu opisati onom narodnom: "Ti meni serdaru, ja tebi vojvodo".

A te je narodne najviše u politici. Nažalost - zaključila je Prašović-Gadžo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.