ZASTUPNICA SBB-A

Cenzura: Zašto je prekinut prijenos uživo kada je Prašović-Gadžo postavljala pitanja na sjednici Parlamenta

Onog trenutka kada sam ja trebala da postavim zastupničko pitanje prijenos je prekinut, napisala je Prašović-Gadžo na svom Facebook profilu

H. J. I.

27.4.2022

Sanela Prašović-Gadžo. Facebook

Zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH Sanela Prašović-Gadžo oglasila se na svom zvaničnom Facebook profilu. Naime, danas je prilikom njenog obraćanja u Parlamentu video prijenos sjednice prekinut. 

Njenu objavu prenosimo u cijelosti. 

- Kako biste vi nazvali to kada se video prijenos sjednice prekine baš onog trenutka kada vi govorite?

Danas se to dogodilo prvo meni i potom kolegi Mirsadu Čamdžiću. Onog trenutka kada sam ja trebala da postavim zastupničko pitanje prijenos je prekinut.

Kako sam dobila nekoliko upita kolega novinara da im prenesem šta sam govorila na sjednici, uradit ću to sada. Postavila sam dva zastupnička pitanja.

Prvo se odnosilo na to kada će konačno uspostavljena Komisija oba doma za izbor i imenovanja pristupiti zakonskoj obavezi objave konkursa za izbor članova UO RTVFBiH i izvršiti odabir i imenovanje.


Riječ je o tome da od 2013. godine Parlament FBiH nije sukladno zakonu izvršio objavu konkursa i imenovanje.

Kolegama u Zastupničkom domu sam rekla da je nedopustivo da institucija koja donosi zakone devet godina brutalno krši zakon i da ta praksa mora prestati.

Drugo pitanje koje sam postavila također se ticalo RTV FBiH. Zatražila sam da dostave Izvještaje o radu za 2020. i 2021. a koje nisu dostavili.

Na upit novinara da li prekid prijenosa držim kao namjeran odgovorila sam da ću službeno zatražiti informaciju o tome - napisala je Prašović-Gadžo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.