KOME TREBA PODRŠKA

Vukanović za "Avaz" o današnjem okupljanju u Banjoj Luci: Dodiku strah pomutio razum

Dodik je najveći neprijatelj RS, niko je nije razorio kao on, pa zato danas nije u poziciji da je brani od nekoga

Vukanović: Dodik ne zna šta će od obijesti. Agencije

Piše: A. Bajramović

20.4.2022

Milorad Dodik je najveći neprijatelj RS, niko je nije razorio kao on, pa zato danas nije u poziciji da je brani od nekoga, kazao je u razgovoru za "Avaz" poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović.

Zbog toga današnji skup dijela bivših boraca VRS u Banjoj Luci smatra samo još jednom u nizu predstava za javnost i pokušajem nove manipulacije i prikupljanja jeftinih političkih poena.


Dodikovo licemjerje

- Borci VRS znaju da im je on oduzeo stečena prava i prijetio da će im oduzeti sve ako izađu na ulicu da protestuju. U Trebinju imate primjer da su tri borca u posljednje vrijeme izvršila samoubistvo iz očaja, jer nisu imala uslove dostojne čovjeka. To je primjer licemjerstva i beskrupuloznosti Milorada Dodika i njegovog režima - dodaje Vukanović.

Kaže da će danas u Banjoj Luci biti najmanje boraca, a mnogo uposlenih u javnoj administraciji, te da je u ovom momentu jedini razlog za proteste naroda u BiH teška ekonomska situacija u kojoj mnogi jedva preživljavaju.


Sve opustošeno

- Dok mnogi nemaju za koru hljeba, Dodik ne zna šta će od obijesti, tako da su on i Željka Cvijanović posljednje osobe koje treba štititi - ističe Vukanović.

Smatra da će Milorad Dodik ići u smjeru daljnje radikalizacije kao svog prirodnog okruženja, jer o ekonomiji nema šta da kaže, budući da je sve opustošeno.

- Strah i panika su mu pomutili razum i bojim se da će ići dalje, u nove sulude poteze - pojašnjava Vukanović.

Provocira lava

Podsjeća da je Dodika i u NSRS upozoravao da ne provocira međunarodnu zajednicu i „ne glumi velikog srbendu“, da je njegova politika suicidalna jer „provocira lava koji može sve da nas uništi“.

- Sve se pokazalo tačnim. RS i građani i narodi BiH ne smiju biti žrtve i taoci njegove pogrešne politike.

On mora da ode i da nas oslobodi, a ne da mi trpimo posljedice njegovih suludih poteza - poručuje Vukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.