RADOVAN KOVAČEVIĆ

Dodikov savjetnik uoči protesta: SNSD se ne krije i otvoreno podržava ovaj skup

Koristim priliku da kažem opoziciji da bi trebalo da zajedno stanu sa svojim narodom i da zajedno poručimo onima koji poništavaju zakone za koje je glasala i opozicija, da je to što rade nedopustivo, rekao je

Radovan Kovačević. ARHIVA

S. S.

20.4.2022

SNSD potpuno otvoreno podržava skup "Sloboda" koji će biti održan u Banjaluci, a koji organizuje Boračka organizacija RS-a i podržaće svaki takav skup kada organizacije u RS-u smatraju da je potrebno dići glas protiv onih izvana koji "nemaju nikakav legitimitet" da se miješaju u naše živote i naša prava, rekao je portparol SNSD-a i savjetnik Milorada Dodika Radovan Kovačević.

On je dodao da je čuo iz opozicije da se SNSD krije, a SNSD se uopšte ne krije i otvoreno podržava ovaj skup.

- Ne želim ni na koji način da osuđujem ljude iz opozicije, ali koristim i ovu priliku da im kažem da bi trebalo da zajedno stanu sa svojim narodom i da zajedno poručimo onima koji poništavaju zakone za koje je glasala i opozicija, da je to što rade, nešto što je nedopustivo - rekao je Kovačević.

On je izjavio za "Nezavisne novine" da predsjednica RS-a Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik podržavaju ovaj skup i da će prisustvovati, ali da neće biti obraćanja političara.

Kako je najavljeno događaj će nadzirati vojnici EUFOR-a u uniformama, međutim, glavna odgovornost za sigurnost i moguće intervencije snose lokalne vlasti i policijske snage.

Podsjećamo, skup će biti organiziran na banjalučkom Trgu Krajine pod sloganom "Sloboda", a kako su poručili iz organizacije, žele izraziti nezadovoljstvo nedavnom odlukom visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita (Christiana Schmidta) da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.