POVEĆANJE KOMUNALNIH TAKSI

Oglasili se iz SDA: To je nova ilustracija pogubnosti Konakovićevih politika

Umjesto da privredu ubrzano oporavlja od pandemije, Konakovićeva Trojka svojim nerazumnim nametima ponovo gura ruke u džepove građana Kantona Sarajevo, poručili su

Mahir Dević. Avaz

H. J. I.

25.4.2022

Iz Kantonalnog odbora SDA reagovali su povodom današnje izjave predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH Safudina Čengića u kojoj navodi drastično povećanje komunalnih taksi od 500 pa do čak 2000 posto.

- To je nova ilustracija pogubnosti Konakovićevih politika. Neizdrživo težak namet, privrednicima u KS uvećava troškove, ugrožava poslovanje, te vodi dodatnom udaru na cijene proizvoda i usluga, a samim tim i povećanju troškova života građana u Kantonu Sarajevo - navode iz SDA. 

Smatraju da je takva situacija direktna posljedica novog Zakona o komunalnim taksama, čije usvajanje nije podržao Klub SDA u Skupštini KS.

- Tada je Konaković optuživao SDA da sprječava dodatno oporezivanje kladionica, a istina je da se izostankom podrške usvajanju takvog zakona, zapravo pokušalo zaštititi privredu u Kantonu Sarajevo. Umjesto da privredu ubrzano oporavlja od pandemije, Konakovićeva Trojka svojim nerazumnim nametima ponovo gura ruke u džepove građana Kantona Sarajevo - porućili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.