SAOPĆENJE

Šarović: 13 godina bez pravde za svirepo ubijenog Garića

Branislav Garić ubijen je na današnji dan, 26. aprila 2009. godine, oko 13 sati iz vatrenog oružja u prostorijama Opštinskog odbora SDS-a u Doboju

Branislav Garić. AGENCIJE

S. S.

26.4.2022

Danas se obilježava 13. godišnjica od ubistva Branislava Garića, potpredsjednika Srpske demokratske stranke koji je svirepo ubijen. Sramni sudski proces protiv njegovog ubice pokazatelj je da je pravosuđe u RS-u još prije 10 godina bilo politički obojeno i slijepo na pravdu i bol porodice i prijatelja našeg Branislava, istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

- Na nama, članovima SDS je da pamtimo Branislavovu istrajnost, požrtvovanost i viziju boljeg Doboja i RS-a koju je sanjao - naglasio je predsjednik SDS-a.

On poručuje da oslobađajuća presuda za ubistvo Branislava Garića predstavlja poruku da postoje nedodirljivi u ovoj zemlji i da njihova zlodjela može da obriše potez pera nekog korumpiranog sudije ili potplaćenog vještaka.

Branislav Garić ubijen je na današnji dan, 26. aprila 2009. godine, oko 13 sati iz vatrenog oružja u prostorijama Opštinskog odbora SDS-a u Doboju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.