AVAZ NA LICU MJESTA

Borenović: Paket koji omogućava poštene izbore će proći u Predstavničkom domu, ali će pasti u Domu naroda

Danas sam postavio pitanje prema nevidljivom Vijeću ministara, obzirom da je prošlo vise od mjesec dana kako je ministar za vanjsku trgovinu rekao da je dogovoreno 30 tona đubriva iz Turske, što znači da su građani opet slagani, rekao je Borenović

Branislav Borenović. A. Kukić

Piše: A. Kukić

27.4.2022

Predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović obratio se medijima poslije sjednice Predstavničkog doma. 

- U moru perfidnih stvari vladajuće koalicije kao što je pitanje izmjena Izbornog zakona danas sam postavio pitanje prema nevidljivom Vijeću ministara, obzirom da je prošlo vise od mjesec dana kako je ministar za vanjsku trgovinu rekao da je dogovoreno 30 hiljada tona đubriva iz Turske, što znači da su građani opet slagani. 

Danas se poljoprivrednici suočavaju s enormno visokim cijenama mineralnog đubriva. Imam osjećaj da se vlast ne bavi izvornim problemima građana, litara ulja je preko 5 KM, litara goriva oko 3 marke. Brutalno lošom odlukom SNSD-a ovdje su zaustavljene akcize na gorivo.

Nezadovoljan sam i razočaran ignorantskim odnosom vladajuće koalicije. Paket koji omogućava fer i poštene izbore će proći u Predstavničkom domu, ali će pasti u Domu naroda zato što tamo većinu čine SDA, HDZ i SND.

Sto se tiče PDP-a mi ćemo podržati paket integriteta izbornog procesa. Najvažnije je da se izbori održe 2 oktobra i da se raspišu. Siguran sam da će izbori donijeti promjenu - rekao je Borenović.

O rezoluciji za osudu ruske agresije, lider PDP-a je rekao:

- Male zemlje se ne trebaju previše baviti geopolitičkim situacijama u svijetu. Mislim da je nama potrebno da budemo mudri i pažljivo se odnosimo prema tim temama - rekao je Borenović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.