DANAS POPODNE

Održana vanredna sjednica GV Goražde zbog situacije u Ginexu

Usvojena je deklaracija kojom se izražava podrška radu i razvoju ovog privrednog giganta koji je na meti Fadila Novalića

U deklaraciji Grad Goražde oštro osuđuje sve odluke nadležnih organa. Agencije

H. J. I.

28.4.2022

Na prijedlog Kluba vijećnika Naroda i Pravde u Gradskom vijeće Goražda, ovog popodneva održana je vanredna sjednica vijeća na kojoj je razmatrana situacija u privrednom društvu UNIS Ginex d.d. Goražde o kojoj su se prije dva dana oglasili i iz Kolegija rukovodilaca organizacionih jednica i Sindikalne organizacije ovog društva. 

Na sjednici Gradskog vijeća Goražda usvojena je deklaracija kojom se izražava podrška radu i razvoju ovog privrednog giganta koji je na meti Fadila Novalića. U deklaraciji Grad Goražde oštro osuđuje sve odluke nadležnih organa koje će dovesti do narušavanja sistema poslovanja, uspjeha i ugleda firme UNIS GINEX.

Pomenuti tekst deklaracije usvojen je jednoglasno, a zanimljivo je da su za deklaraciju glasali i vijećnici Stranke demokratske akcije (SDA) što na određeni način i iznenađuje zbog činjenice da je upravo Fadil Novalić kadar SDA. Međutim, ovo nije prvi put da postoji neslaganje između različitih nivoa vlasti kad je u pitanju SDA.

Na sjednici vijeća usvojen je i zaključak na prijedlog vijećnika Almira Hasanefendića (Stranka BH demokrata) kojim je pozvana i kantonalna skupština BPK-a da održi hitno vanredno zasjedanje o ovoj temi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.