TREĆA POSJETA

Larson i Kafedžić posjetili Općinu Ilidža: Pohvalili napore u borbi protiv korupcije

Tema posjete bile su aktivnosti koje je Općina Ilidža realizirala u proteklom periodu

Sa današnje posjete. Općina Ilidža

H. J. I.

29.4.2022

U novoj posjeti načelniku Općine Ilidža, Nerminu Muzuru i rukovodstvu Općinskog vijeća, već treći put bio je savjetnik za borbu protiv korupcije Erik Larson i šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić.


Nastavljaju sa rješavanjem problema

Tema posjete bile su aktivnosti koje je Općina Ilidža realizirala u proteklom periodu.

Načelnik Muzur izrazio je zadovoljstvo ponovnom posjetom i naglasio da Općina Ilidža nastavlja sa rješavanjem problema koji su se godinama gomilali. Sve aktivnosti razvoja Općine Ilidža su usmjerene na poštivanje zakona i propisa.

- Najveći izazovi su pritisci sa kojima se svakodnevno susrećemo jer se sistemski borimo protiv korupcije. Izuzetno nam je drago što u ovoj borbi imamo podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo i gospodina Larsona, koje smo informisali o svim aktivnostima, ali i o konkretnim pritiscima sa kojima se susrećemo - istakao je načelnik Muzur.


Svijetla tačka

Savjetnik za borbu protiv korupcije, Erik Larson, istakao je da je Općina Ilidža svjetla tačka i jedan od najboljih primjera u borbi protiv korupcije.

- Građani i građanke trebaju znati koliko se žarko borite za njih, vi ne samo da radite već ste se zauzeli za stanovnike u ovoj općini, na šta mnogi nisu spremni. Želim pohvaliti napore Općine u borbi protiv korupcije i naglasiti da ljudi koji se bore protiv korupcije ne trebaju biti pod pritiskom već trebaju biti zaštićeni - naglasio je Larson.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.