BAJRAM U FOČI

Veliki broj vjernika bajramsko jutro dočekao u Aladža džamiji

Pobijediti strah od neuspjeha prvi korak na putu ka uspjehu

Piše: A. Bajramović

2.5.2022

Veliki broj vjernika bajramsko jutro dočekao u Aladža džamiji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Da u danima poslije ramazana sačuvamo lijepe ramazanske navike i otvorena srca pozvao je Miralem ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Foča tokom bajramske hutbe u Aladža džamiji. Veliki broj vjernika odlučio je bajramsko jutro dočekati u Foči, u prelijepoj Hasan Nazirovoj džamiji na obali Ćehotine.

- Ne ostavljajmo po strani trenutke u kojima smo otvorena srca molili Allaha dž.š. da nam pomogne i uputi nas. I danas, u danu naše najveće radosti, pustimo islam u svoja srca, učinimo ih još prostranijim. Da bismo bili snažni prepoznajmo naše slabosti i oslobađajmo ih se. Budimo sebi iskreni kritičari kao što je mudri Lukman savjetovao svome sinu: "Ko svojoj duši nađe stalnog kritičara, Allah će mu naći stalnoga čuvara". Tada će slabi među nama imati snažan oslonac među vjernicima koji i ako su dobri nikada ne zaboravljaju da mogu biti bolji - kazao je Hodžić.

On je dodao da društveno odgovorna zajednica ne odustaje pred izazovima, te da je pobijediti strah od neuspjeha prvi korak na putu ka uspjehu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.