OGLASILI SE SAOPĆENJEM

Iskazali protest: Klub zastupnika SDA ne prisustvuje svečanoj sjednici Skupštine KS

Ovom odlukom Klub zastupnika SDA u Skupštini KS iskazuje svoj protest zbog odbijanja zahtjeva žrtava genocida da se Nevenki Tromp oduzme titula počasne građanke KS, naveli su iz Kluba zastupnika SDA

Drugi red gdje su trebali sjediti zastupnici SDA u Skupštini KS je prazan. A. Kukić

E. Ć.

6.5.2022

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini KS obavještava javnost da neće prisustvovati večerašnjoj svečanoj sjednici, na kojoj će biti dodijeljena najveća javna priznanja KS ovogodišnjim laureatima, naveli su u saopćenju.

- Ovom odlukom Klub zastupnika SDA u Skupštini KS iskazuje svoj protest zbog odbijanja zahtjeva žrtava genocida da se Nevenki Tromp oduzme titula počasne građanke KS. 

Oglušujući se prema tom civilizacijskom zahtjevu, Vlada KS i skupštinska većina ustrajali su u namjeri da na listu osoba koje su doprinijele promociji Bosne i Hercegovine uvrste Nevenku Tromp, negatorku genocida u Srebrenici. 

Historija će zapamtiti taj sraman i nerazuman potez, a borba protiv falsifikatora povijesti, revizionista i negatora genocida neće prestati - stoji u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

Kako je zabilježio "Avazov" reporter s lica mjesta, drugi red gdje su trebali biti smješteni zastupnici SDA je prazan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.