NARODNI POSLANIK

Vukanović: Ako ne budem zajednički kandidat opozicije, neću ići u utrku za Predsjedništvo BiH

Ako opozicija smatra da trebam biti kandidat za člana Predsjedništva BiH i dobijem podršku SDS-a i PDP-a prihvatit ću izazov, kazao je Vukanović

Nebojša Vukanović. Screenshot

E. Ć.

6.5.2022

Lider liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović kazao je kako neće biti kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ukoliko ne bude zajednički kandidat opozicije.

- Ako opozicija smatra da trebam biti kandidat za člana Predsjedništva BiH i dobijem podršku SDS-a i PDP-a prihvatit ću izazov, a ukoliko ne dobijem podršku opozicije, i ako se izigra dogovor sa Jahorine, najvjerovatnije ću biti nosilac Liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici 9 - rekao je Vukanović.

Kazao je da razlog tome leži što nove proceduru iziskuju više novca i potpisa.

- Za prijavu liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske potrebno je prikupiti 3.000 potpisa i uplatiti taksu od 18.000 maraka, a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH neophodno je 5,000 potpisa i 25.000 maraka za uplatu takse za učešće.

To što za kandidaturu za člana Predsjedništva BiH treba dodatnih 25.000 maraka i 5.000 potpisa, tj. ukupno 50.000 maraka, smatra "prevelikim zalogajem za njega i saborce".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.