POČINJE U 11:55 SATI

U Sarajevu u ponedjeljak skup podrške Ukrajini, građane pozvao i Komšić

Žrtve iz Bosne i Hercegovine za žrtve u Ukrajini, navedeno je u pozivu Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta Majki enklava Srebrenice i Žepe

E. Ma.

Skup podrške 9. maja

Foto: Avaz


Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret Majki enklava Srebrenice i Žepe u ponedjeljak će u Sarajevu organizirati skup podrške ukrajinskom narodu.

- Žrtve iz Bosne i Hercegovine za žrtve u Ukrajini - navedeno je u pozivu na događaj koji će biti održan od Vječne vatre do Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a počinje u 11:55 sati.

Skup je podržao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Izmjena režima saobraća

  • Skup će biti održan 9. maja

    Skup će biti održan 9. maja

    Foto: Avaz


- Pozivam građane da se pridruže šetnji. Živjela Ukrajina - napisao je Komšić.

Skup se održava 9. maja kada Ruska Federacija tradicionalno obilježava Dan pobjede u kojem se slavi pobjeda nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu.

Radi provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo Udruženju Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” dalo je dalo je saglasnost za privremenu izmjena režima saobraćaja za ponedjeljak u vremenu od 11:55 do 13 sati.

Izmjena režima saobraća sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila na saobraćajnici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Koševo. Obustava saobraćaja se ne odnosi na vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Po Rješenju Ministarstva, vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu.

Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune obustavu saobraćaja su:

Pravac Baščaršija-Ilidža: Katedrala - Petrakijina – Mehmed Paše Sokolovića – Čekaluša - Bolnička - Stjepana Tomića - Tunel “Ciglane” – Halida Kajtaza - I Transferzala – Zmaja od Bosne

Pravac Ilidža - Baščaršija: Zmaja od Bosne - Hamdije Cemerlića – Zagrebačka – Terezija – Hamdije Kreševljakovića - Čobanija - Obala Kulina Bana.

Tramvajski saobraćaj će preusmjeriti na okretnicu Skenderija

Pored toga, u opticaju su i drugi alternativni pravci koje utvrde pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Za vrijeme važnosti ovog rješenje, prevoznici će prilagoditi održavanje javnog prevoza (u definisanom terminu tramvajski saobraćaj će preusmjeriti na okretnicu Skenderija) kao i izvršiti blagovremeno obavještavanje putnika o nastaloj promjeni.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnih uslova za odvijanje saobraćaja, uspostavit će se redovni saobraćajni režim.

NA VRH

Podijeli članak na