REAKCIJE

Munira Subašić o podvalama Armina Cibre: Žao mi je što je đubre došlo da nas iskoristi

Upade čovjek: “Kako ste, majke, selam alejk, donio sam vam po jednu knjigu, samo da se slikamo nabrzinu pa da idem.” Slika se on i ode. Kad sam poslije pogledala, pocijepam i bacim u kontejner

Munira Subašić: "Kako ste, majke, selam alejk, donio sam vam po jednu knjigu, samo da se slikamo nabrzinu pa da idem". Avaz

Piše: A. Bajramović

12.5.2022

Nakon što je grubo zloupotrijebio posjetu njihovim prostorijama, predstavnici udruženja žrtava rata jučer su upozorili da Armin Cibra piše neistine na društvenim mrežama, ugrožava njihov rad i fotografije s njima koristi za lične obračune.

Povod je galerija fotografija koju je Cibra objavio uz tekst u kojem je ponovo iznio gnusne laži na račun osnivača kompanije “Avaz” i predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, a zbog kojih je do sada više puta osuđivan i po presudama za klevetu dužan desetine hiljada maraka.


Iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta “Majke enklava Srebrenica i Žepa” upozoravaju da će zbog spornih sadržaja svoju zaštitu biti prisiljeni tražiti pred sudom.

- Prostorije našeg udruženja otvorene su za svakoga. Niti ja znam ko je on, ni šta je on… Upade čovjek: "Kako ste, majke, selam alejk, donio sam vam po jednu knjigu, samo da se slikamo nabrzinu pa da idem". Slika se on i ode. Kad sam poslije pogledala, pocijepam i bacim u kontejner - kaže Munira Subašić, predsjednica Pokreta “Majke enklava Srebrenica i Žepa”.


Ostala je šokirana nakon što su njene fotografije s Cibrom zloupotrijebljene na ovaj način te joj nije jasno šta želi postići tim i ko stoji iza svega.

- Rad predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića puno cijenim. I njegov “Avaz”, koji je zaposlio hiljade naše djece. Davao je i daje djeci stipendije, pomaže mnogima i zbog toga ga cijenim kao čovjeka, Bošnjaka, i žao mi je što je to, mogu slobodno reći, đubre došlo da nas iskoristi i da od nas napravi nešto što mi nismo - poručuje Subašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.