SBB PREDAO PRIJAVU

Radončić: Denis Bećirović će osvojiti između 350.000 i 400.000 glasova najmanje

Stranka nastupa samostalno osim za člana Predsjedništva gdje smo jučer na našem Predsjedništvu donijeli odluku da podržimo kandidata opozicije gospodina Bećirovića, rekao je Radončić

N. Ajnadžić

Lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, zajedno sa članovima stranke, predao je Centralnoj izbornoj komisiji BiH prijavu za učešće SBB-a na općim izborima 2. oktobra 2022. godine.

S liderom SBB-a bili su Ina Pamukčić, predsjednica Glavnog odbora SBB-a, Amer Kapo, generalni sekretar, Meldina Ugarak, potpredsjednica SBB-a i Nermin Džino.

Nakon što je predao prijavu lider stranke Fahrudin Radončić se obratio prisutnim medijima.

- Danas smo predali liste. Nadam se da će izbori 2. oktobra biti takvi da će se promijeniti slika Bosne i Hercegovine da će doći snage koje građanima daju novu perspektivu sigurnost da neće biti konflikata i da će jedna nova generacija preuzeti bolju, moderniju i uspješniju Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlantskom putu - rekao je Radončić.

Na pitanje novinara šta očekuje od kandidature SBB-a i na kojim nivoima će nastupiti, Radončić je rekao:

- Stranka nastupa samostalno osim za člana Predsjedništva gdje smo jučer na našem Predsjedništvu donijeli odluku da podržimo kandidata opozicije gospodina Bećirovića. Mislim da je to veoma dobar potez da je to kandidat koji u ovom trenutku može da osvoji između 350.000 ili još bolje rečeno 400.000 glasova i to najmanje, jer iza njega zaista stoji jedna velika politička snaga više jakih stranaka i nekoliko regionalnih, kantonalnih stranaka. Mislim da je to šansa da u Predsjedništvu Bošnjaci dobiju novo lice i novu politiku.

Više o temi SBB

AVAZ NA LICU MJESTA
SBB predao prijavu za učešće na izborima
NA VRH

Podijeli članak na