HRONOLOGIJA

Požar u bijeljinskoj "Savi" je treći za 15 dana: Gorjelo u krugu Natrona u Maglaju, u Bihaću izgorjelo postrojenje kompanije Austrotherm

Nije se zgarište u Bihaću čestito ni ohladilo, danas je iz Bijeljine stigla informacija da gori kompanija za preradu voća i povrća "Sava Semberija"

Zašto gore fabrike u BiH. Avaz / Infobijeljina

Piše: E. T.

25.5.2022

Prije 12 dana mediji su objavili da je požar zahvatio uskladišteni stari papir u krugu kompanije Natron Hayat u Maglaju. Riječ je o kompaniji papira i celuloze. 

Vatra guta magacine firme "Sava Semberija". Infobijeljina

Nasreću vatrogasci i mještani su uspjeli staviti požar pod kontrolu i ugasti vatru. Tako su spriječili da vatra zahvati hale preduzeća. Šteta bi sigurno bila ogromna.


Sava Semberija - Avaz
Sava Semberija - Avaz
Sava Semberija - Avaz
Požar u krugu kompanije Natron Hayat u Maglaju - Avaz
Dnevni avaz
+3

Iz Bihaća je jučer zorom došla informacija da gori postrojenje kompanije za proizvodnju stiropora Austrotherm. Crni oblak dima izvio se iznad Krajine i vido se, kažu ljudi, s dvadesetak kilometara od mjesta požara. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, ali od postrojenja je ostalo zgarište a tek mali dio je spašen. Radnici su s nevjericom gledali kako im nestaje preduzeće. Međutim, danas je stigla odlična vijest, da nijedan radnik neće ostati bez posla.


Požar uništio postrojenje kompanije Asutrotherm u Bihaću. Avaz

Nije se zgarište u Bihaću čestito ni ohladilo, danas je iz Bijeljine stigla informacija da gori kompanija za preradu voća i povrća "Sava Semberija". vatrogasci se još uvijek bore s vatrenom stihijom. Bit će ovo duga noć za njih. 

Do trenutka objavljivanja ovog teksta, vatra je gutala napuštene magacine preduzeća. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.