NAKON POKRETANJA ISTRAGE

"Avaz" otkriva nove detalje: Zaštićeni svjedoci vode do ubica Dženana Memića, ko ima razloga da strahuje od novih hapšenja!?

Prema informacijama "Avaza", osumnjičeno više od pet osoba. Neki su gledali kako umire. Ovdje više nema zaštićenih, tvrdi naš izvor

Dženan Memić: Utvrđeno da nije riječ o saobraćajnoj nesreći. Arhiv

Piše: Miralem Aščić

29.5.2022

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima čvrste dokaze kada je u pitanju istraga o ubistvu mladića Dženana Memića!

Ova pravosudna institucija donijela je zvaničnu naredbu o pokretanju istrage o ubistvu koje se desilo u februaru 2016. godine na Ilidži, čime bi se konačno trebala staviti tačka na ovaj mučan događaj, a istina izaći na vidjelo.

To očekuje javnost, ali i porodica Memić.


Ko se boji

Ovim je potvrđeno i pisanje „Avaza“ da je samo pitanje dana kada će se krenuti u obračun s Dženanovim ubicama, ali i nalogodavcima.

Nakon šest godina borbe da porodica dokaže da je Dženan ubijen, da nije riječ o saobraćajnoj nesreći, na vidjelo su izašli novi dokazi.

Prema informacijama našeg lista, Tužilaštvo BiH ima svjedoke koji vode do ubica Memića. Bez jakih dokaza i iskaza svjedoka, od kojih je nekoliko zaštićenih, istraga ne bi bila ni pokrenuta. Mnogo je i materijalnih dokaza, ali i snimaka.

Međutim, svaki novi dan nosi i novu neizvjesnost. Naši izvori uključeni u istragu tvrde da se mogu vrlo brzo očekivati nova hapšenja.


Čekali da iskrvari

Saznajemo da se za krivično djelo ubistvo sumnjiči više od pet osoba. Posebno je zanimljivo ko je bio na licu mjesta kobne noći i čekao da Dženan iskvari. Istraga će sada zaokružiti cijeli ovaj slučaj.

Gledali su ga kako leži, čekali su da iskrvari, nisu mu željeli pomoći. Bit će ovdje svega. Zato imaju mnogi razloga da strahuju. Ovdje više nema zaštićenih - tvrdi naš sagovornik. 

Novi dokazi

Podsjećamo, za zataškavanje i prikrivanje dokaza sudi se Alisi Ramić (djevojačko Mutap), bivšoj djevojci tragično stradalog mladića, njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću te Muameru Ožegoviću, radniku hotela “Crystal”. Ali paralelno s ovim procesom Tužilaštvo ima nove dokaze i svjedoke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.