POREZNA UPRAVA FBIH

Na području Srebrenika izvršeno 40 inspekcijskih nadzora: Zapečaćena dva objekta

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su jednog neprijavljenog radnika i jednog obveznika koji je posjedovao robu bez porijekla

Zapečaćena dva objekta. ILUSTRACIJA

A. O.

1.6.2022

Na području Srebrenika inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla su 31.05.2022. godine izvršili 40 inspekcijskih nadzora tzakozvana akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost održavanja i popravke motornih vozila. Kontrole su izvršene s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su jednog neprijavljenog radnika i jednog obveznika koji je posjedovao robu bez porijekla. Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenog radnika, posjedovanje robe bez porijekla i nepoštivanja odredbi Zakona o fiskalnim sistemima zapečaćena su dva objekta i izdato je devet prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 22.000,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.