REMAKE DERBIJA

U znak zahvalnosti: Iz Udruženja Pomozi.ba kompaniji "Avaz roto press" poklonili repliku Željinog dresa iz 1996. godine

Upravo je te davne 1996. godine "Avaz" bio glavni sponzor FK Željezničar

Piše: A. Z.

13.6.2022

Direktor Topalović primio poklon iz Udruženja Pomozi.ba. A. Durgut

Remake fudbalskog derbija između Željezničara i Sarajeva iz 1996. godine odigrao se 8. juna na stadionu Grbavica, a završen je rezultatom 1:1. Sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica namijenjena su u humanitarne svrhe, odnosno za liječenje oboljelih bh. građana.

Kompanija "Avaz roto press" se na inicijativu udruženja Pomozi.ba odzvala pozivu i sa zadovoljstvom prihvatila da učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji. Izrađene su replike dresova za fudbalsku utakmicu pod nazivom "Remake derbija između Željezničara i Sarajeva iz 1996. godine. 

Upravo je te davne 1996. godine "Avaz" bio glavni sponzor FK Željezničar.

Projekt menadžer udruženja Pomozi.ba Jasmin Ligata danas je u znak zahvalnosti poklonio repliku dresa iz 1996. godine. 

Ligata uručio repliku dresa FK Željezničar. A. Durgut

- Ovo je replika dresa iz 1996. godine gdje smo vratili stari logo "Avaza“ da još jednom podsjetimo sve kako je bilo tada, a na kraju je sve bilo kao '96. godine... Rezultat je bio isti sada na remakeuN. Najbitnije da je akcija u potpunosti uspjela i skupili smo određenu sumu novca kako bi pomogli oboljenim građanima BiH fond se zove „Sportisti za život“ udruženja Pomozi.ba koji su zajedno sa udruženjem osnovali Edin Džeko i Mirza Teletović - rekao je Jamin Ligata za portal "Avaza"

Dodaje kako je zahvalan svima koji su bili dio ovog projekta.

- Posebno se zahvaljujem "Avazu" koji je prepoznao značaj ove utakmice i poruku koju je poslala u javnost, a to je - slavljenje života. Naravno, svim igračima koji su bili prisutni jer smo uspjeli okupiti sve one koji su bili 1996. godine, da se ponovo pojave na Grbavici, da uživaju i da pokažu ono što znaju ,posebno mi je drago što su ih navijači pozdravili aplauzom. Također, navijači Željezničara i Sarajeva su sjedili skupa i poslali smo poruku da sve može proći bez incidenata. To je bilo kao porodično druženje na šta grad treba da se ponosi - poručio je tom prilikom Ligata. 

Direktor kompanije "Avaz roto press" Jasmin Topalović je naglasio da će i ubuduće kao društveno odgovorna kompanija učestvovati u ovakvim projektima i rado se odazivati, naročito kada to podrazumijeva pomoć svim građanima Bosne i Hercegovine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.