DRŽAVNI NOVAC I ZA POKLONE

Gdje se hrani Uprava zatvora u Busovači: U restoranima i kafićima za dva mjeseca potrošeno 1.396 KM

Iz KPZ "Busovača" trošili su novac i u cvjećari Palma, a za 8.mart potrošeno je 140 KM u firmi Cosmetic Market

M. Aš.

Usluge reprezentacije javno objavljene

Foto: Avaz


Kazneno-popravni zavod poluotvorenog tipa Busovača objavio je prije nekoliko dana obavijest o dodjeli ugovora za neprirotetne usluge, tačnije usluge za potrebe reprezentacije u tekućoj godini.

Tako je ova zatvorska ustanova, na portalu javnih nabavki objavila 16 računa, iz kojih se vidi da je neko iz Uprave, u ime Zavoda  u restoranima, marketima, trgovinama koristio usluge reprezentacije.

Na čelu zatvora je Emil Velte, a riječ je o uslugama reprezentacije, na koje naravno, po zakonu ima pravo. Međutim, pitanje je da li se ona prikazuje istinito. 

  • Usluge reprezentacije javno objavljene

    Usluge reprezentacije javno objavljene

    Foto: Avaz


Najjeftiniji račun je 25,23 KM koji je plaćen u" Bingu" u Mostaru,a najskuplji u kafiću "Planet" u Busovači, 198 KM. Inače, ukupno je u ovom kafiću potrošeno 410 maraka i to samo u aprilu ove godine, u razmaku od svega desetak dana.

Usluge reprezentacije trošene su i u restoranu kod "Fehre". Za dva dana u martu, tačnije 14. i 16. marta potrošene su ukupno 332 KM. Jedan račun iznosio je 168 KM; a drugi 163 KM.

No, iz KPZ "Busovača" trošili su novac i u cvjećari Palma, a za 8.mart potrošeno je 140 KM u firmi Cosmetic Market. Tako je ukupno, za dva mjeseca potrošeno 1.396 KM.

Više o:

KPZ Busovača Fehro
NA VRH

Podijeli članak na