DRŽAVNI NOVAC I ZA POKLONE

Gdje se hrani Uprava zatvora u Busovači: U restoranima i kafićima za dva mjeseca potrošeno 1.396 KM

Iz KPZ "Busovača" trošili su novac i u cvjećari Palma, a za 8.mart potrošeno je 140 KM u firmi Cosmetic Market

Usluge reprezentacije javno objavljene. Avaz

Piše: M. Aš.

28.6.2022

Kazneno-popravni zavod poluotvorenog tipa Busovača objavio je prije nekoliko dana obavijest o dodjeli ugovora za neprirotetne usluge, tačnije usluge za potrebe reprezentacije u tekućoj godini.

Tako je ova zatvorska ustanova, na portalu javnih nabavki objavila 16 računa, iz kojih se vidi da je neko iz Uprave, u ime Zavoda  u restoranima, marketima, trgovinama koristio usluge reprezentacije.

Na čelu zatvora je Emil Velte, a riječ je o uslugama reprezentacije, na koje naravno, po zakonu ima pravo. Međutim, pitanje je da li se ona prikazuje istinito. 

Usluge reprezentacije javno objavljene. Avaz

Najjeftiniji račun je 25,23 KM koji je plaćen u" Bingu" u Mostaru,a najskuplji u kafiću "Planet" u Busovači, 198 KM. Inače, ukupno je u ovom kafiću potrošeno 410 maraka i to samo u aprilu ove godine, u razmaku od svega desetak dana.

Usluge reprezentacije trošene su i u restoranu kod "Fehre". Za dva dana u martu, tačnije 14. i 16. marta potrošene su ukupno 332 KM. Jedan račun iznosio je 168 KM; a drugi 163 KM.

No, iz KPZ "Busovača" trošili su novac i u cvjećari Palma, a za 8.mart potrošeno je 140 KM u firmi Cosmetic Market. Tako je ukupno, za dva mjeseca potrošeno 1.396 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.