SAOPĆENJE

HNS: Neko ko je progonio Hrvate želi nastavak progona drugim sredstvima

Legitimno predstavljanje je uvažavanje političke volje jednog konstitutivnog naroda, što će Hrvatski narodni sabor osigurati, navodi se u saopćenju

HNS BiH: Predvodi ono što je prije tri decenije radio u ratu. AVAZ

Avaz.ba

29.6.2022

Predizborna šizofrenija bošnjačkih radikala postaje standard u ovo predizborno vrijeme, navodi HNS u svom saopćenju.

- Oni najradikalniji kakav je SDA-ov jurišnik iz Parlamentarne skupštine BiH daje si za pravo da javno predvodi ono šta je prije tri decenije radio u ratu. Danas, poslije toliko godina pojedinci ne odustaju od svojih namjera da rasture sve ono što je Dejtonski mirovni sporazum napravio kao temelj za zajednički suživot - piše u saopćenju HNS-a.

Dodaje se u saopćenju da su "Hrvati iz Bosne i Hercegovine jedini konstitutivni temelj koji čuva Bosnu i Hercegovinu od svega onoga što isti gospodin daje sebi za pravo."

- Legitimno predstavljanje je uvažavanje političke volje jednog konstitutivnog naroda, što će Hrvatski narodni sabor osigurati. Takvo što sigurno neće onemogućiti radikalni unitaristički i ratni profiter koji je uništio multinacionalni i multikulturalni karakter Tešnja, pa isto želi učiniti s Bosnom i Hercegovinom.

Podsjećamo, Šemsudin Mehmedović je poručio: 

- Nema Dragan Čović ni po čemu pravo na Hrvate u BiH. Niko mu nikad nije dao to pravo, iako ga on prisvaja. Nema ni HDZ to pravo. Nema to pravo ni Zagreb. BH stranke im to dopuštaju ako ih ne uključe na svoje liste. Pozivam BH stranke da na svoje liste predlažu i Hrvate neovisno o predstojećim izborima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.