SARAJ POLJE

U ulici Ramiza Salčina u kojoj je poginuo dječak vlasnik srušio sporni betonski zid

Nekoliko mještana iskazalo je negodovanje zbog odluke Službe za inspekcijske poslove, iako je tu nastradalo dijete

Ulica u kojoj je nastradao učenik OŠ „Aleksa Šantić“. N. Ćorović

Piše: N. Ć.

1.7.2022

Uklonjena je betonska ograda s metalnom kapijom u ulici Ramiza Salčina, u blizini koje je krajem prošle godine poginuo učenik Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Ali Bečić. Iako je Služba za inspekcijske poslove općine Novi Grad zakazala termin za rušenje, nekoliko mještana iskazalo je protivljenje odluci, iako je tu nastradalo dijete, da bi, u konačnici, vlasnik Edin Spahić samoinicijativno srušio sporni zid.

Služba za inspekcijske poslove općine Novi Grad je, nakon provedenog upravnog postupka te donesenih rješenja i zaključaka za uklanjanje ograde s kapijom, u ovoj ulici 17. maja zakazala termin za rušenje. Međutim, zbog žalbe i negodovanja investitora te iz sigurnosnih razloga, rušenje je bilo otkazano dok se ne steknu uvjeti za nesmetano uklanjanje ograde.

Služba je, također, tražila od KJKP ”Rad” da odredi novi termin za uklanjanje betonske ograde. Bilo je predviđeno da se 28. juna pristupi rušenju, ali, s obzirom na to da je u međuvremenu investitor samovoljno uklonio betonsku ogradu s metalnom kapijom, ovaj predmet je na taj način i okončan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.