LETJELE FLAŠE

Nakon incidenta na Jahorini, oglasio se Lučić: Elek me pokušao reketirati

Netačno je da nas je bilo 20 već šest i nismo došli da pravimo probleme već smo bili isprovocirani na način kakav to samo gospodin Elek zna i svi oni koji su ikada imali posla sa njim to znaju, navodi se u saopćenju

H. J. I.

Mladen Lučić

Foto: Agencije


Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek je prijavio preksinoć da je napadnut u hotelu "Vučko", a jedan od aktera incidenta optužio je Eleka za reketarenje.

Letjele i flaše

Mediji su jučer prenijeli da su se sa Elekom sukobili odbornik DNS-a u Istočnoj Ilidži i brat državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Mladen Lučić i brat lidera DNS-a Nenada Nešića, Predrag.

U društvu s njima je navodno bio i Nenad Nešić. Za jednim stolom su bila njih dvojica, dok je Elek bio za drugim stolom no između njih je došlo do sukoba, a kako prepričavaju očevici letjele su i flaše.

Nakon što je Elek prijavljen da je napadnut, Lučić je objavio saopćenje za javnost u kojem iznosi svoju stranu priče.

"Pokušao me reketirati"

- Gospodin Elek bi trebao da kaže javnosti da je on taj koji je meni prišao za sto i ponovo pokušao da me reketira jer već dvije godine on sa svojim saradnicima pokušava od mene iznuditi 1,2 miliona konvertibilnih maraka za "uslugu" postavljanja šestosjeda na općini Trnovo, u blizini apartmanskog kompleksa koji gradi moja firma. Netačno je da nas je bilo 20 već šest i nismo došli da pravimo probleme već smo bili isprovocirani na način kakav to samo gospodin Elek zna i svi oni koji su ikada imali posla sa njim to znaju - ističe u saopćenju Lučić.

Zatim ga je optužio i za nezakonitu prodaju zemljišta u općini Trnovo, namještanje licitacija, "provođenje kriminala na Jahorini" i slično.

NA VRH

Podijeli članak na