POTPREDSJEDNIK NSRS

Šulić: Ne trebamo čekati odluku da bismo znali šta je Ustavni sud odlučio

Bilo bi normalno da odluke Ustavnog suda objavljuju oni, a ne predsjednici političkih stranaka, analitičari, ili predstavnici međunarodnih zajednica, rekao je

Denis Šulić: Imamo nasilje Međunarodne zajednice. N1

S. S. / N1

6.7.2022

Odluke Ustavnog suda se ne moraju čekati da bi se znalo šta je odlučeno, saopćio je potpredsjednik NSRS Denis Šulić komentaršući odluku Ustavnog suda BiH da Zakon o ljekovima RS privremeno stavi van snage.

- Mi ne trebamo čekati odluke Ustavnog suda da oni to zvanično objave, bilo bi normalno da odluke Ustavnog suda objavljuju oni, a ne predsjednici političkih stranaka, analitičari, ili predstavnici međunarodnih zajednica - rekao je Šulić.

Šulić tvrdi da će RS ostati dosljedna politikama koje garantuju bolji položaj građana RS, a osvrnuo se prve reakcije.

- Vidio sam da se oglašavao nelegalni visoki predstavnik. Mi u BIH i dalje imamo nasilje Međunarodne zajednice po pitanju međunarodnog prava - rekao je Šulić, dodajući da će Šmit l"egitimitet dobiti" kada ga izaberu u Vijeću sigurnosti UN-a.

Na kraju Šulić je izrazio uvjerenje da će Milorad Dodik i Željka Šulić kandidati za vodeće pozicije iz RS na narednim izborima, politiku voditi u korist naroda koji živi u RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.