KURBAN-BAJRAM

Bajramsko čestitanje kod reisu-l-uleme Kavazovića

Reis je, uz razgovor s prijateljima i poznanicima, goste počastio kafom, sokom i nezaobilaznom bajramskom slasticom baklavom

Piše: A. Čengić

9.7.2022

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16

Nakon centralne svečanosti u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, povodom jednog od najvećih muslimanskih pranika Kurban-bajrama, u Carevoj džamiji upriličeno je tradicionalno čestitanje kod reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Reis je, uz razgovor s prijateljima i poznanicima, goste počastio kafom, sokom i nezaobilaznom bajramskom slasticom baklavom.



Ovom prilikom veliki broj mladih i djece čestitao mu je Bajram, a poručili su da je ovaj blagdan prilika da se druže, razmjenjuju iskustva i doprinosu boljem društvu.

Reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću čestitke su uputili državni dužnosnici, dužnosnici institucija i ustanova Islamske zajednice, predstavnici političkih stranaka, kulturnih i drugih institucija, diplomatskog kora, te brojne druge ličnosti i građani. Bajramsku radost najmlađih gostiju uljepšala je bajram-banka.



Čestitke reisu je uputio i Adis Ahmetović, njemački političar bh. korijena koji je zastupnik u Bundestagu. Nakon što su čestitali bajram, reis se Ahmetoviću zahvalio na svemu sto radi za BiH.

- Ovo je prvi put da se Njemačka očitovala. Svjestan sam da sam Nijemac i ako si ponosan građanin EU onda moraš imati interese za BiH. BiH mora biti evropska, dio NATO-a - rekao je Ahmetović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.