U VISINI DO 1.080 KM

Odluka Vlade zabrinula poslodavce, traže da iznos jednokratne pomoći radnicima isplate sukcesivno

Iz Udruženja poslodavaca Federacije BiH ranije su se obratili pismom Vladi FBiH u kojemu su tražili konsultacije u vezi sa uredbom

Pomoć i za radnike uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena. Avaz

E. Ma.

9.7.2022

Nakon što je Vlada FBiH na posljednjoj sjednici usvojila uredbu o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena, zasjedao je Upravni odbor Udruženja poslodavaca.

Podsjetimo, odredbama uredbe određeno je i da poslodavci mogu izvršiti isplatu jednokratne pomoći radniku, u visini do 1.080 KM najkasnije do 31.decembra 2022. godine, a poslodavci se oslobađaju poreza za isplatu jednokratne pomoći radnicima.

Iz Udruženja poslodavaca Federacije BiH ranije su se obratili pismom Vladi FBiH u kojemu su tražili konsultacije u vezi sa uredbom.

Poslodavci će sugerirati Vladi da se jednokratna pomoć može isplaćivati sukcesivno u sljedećem periodu koji ne smije biti kraći od šest ili osam mjeseci kumulativno do iznosa 1.080 KM, jer veliki broj kompanija nije u mogućnosti da jednokratno isplati svim radnicima ovaj iznos.

Udruženje poslodavaca FBiH članstvom obuhvata kompanije koje predstavljaju oko 40 posto od ukupnog broja zaposlenih u Federaciji BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.