U 9 SATI

Federalno ministarstvo i Zavod "Pazarić" u petak organiziraju mininogometni turnir

Iz Ministarstva navode da će ove godine prirediti interesantan i sadržajan program

Vilsonovo šetalište u Sarajevu. AVAZ

A. O.

13.7.2022

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da će, u saradnji sa JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, u petak, 15. jula 2022. godine, s početkom u 9 sati, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu (u blizini hotela Bristol), organizovati mininogometni inkluzivni turnir 3x3.

Iz Ministarstva navode da će ove godine prirediti interesantan i sadržajan program, s obzirom na to da se zbog pandemije koronavirusa ova manifestacija nije mogla održati prethodne dvije godine.

Na ovom turniru učestvovat će ekipe Oaza Sarajevo, Zavod za zabrinjavanje mentano invalidnih lica - Drin, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići, Zavod za zbrinjavanje i mentalno invalidnih lica i omladine Pazarić, te škola fudbala Fair play Hrasnica. Iz Ministarstva ističu da štićenici ovaj turnir čekaju već dvije godine, s obzirom da je Covid-19 zaustavio druženje koje je svake godine mamilo njihove osmijehe i stvarao nova prijateljstva.

Iz Ministarstva pozivaju medije da prate ovaj događaj i aktivno učestvuju u ovom posebnom danu za sve štićenike JU Zavoda Pazarić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.