U 12 SATI

Nastavak 19. sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH zakazan za četvrtak

Potrebna većina digla je ruku i za Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine

Sa ranije održane sjednice. PRESS SLUŽBA

A. O.

18.7.2022

Nastavak 19. sjedniceDoma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u četvrtak 21. jula ove godine s početkom u 12 sati.

Kako je najavljeno, sjednica će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zgradi Paralmenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, u okviru 19. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, 7. jula 2022. godine u Sarajevu, usvojeni su Prijedlog zakona o dopuni Zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i o izmjenama u nazivima naseljenih mjesta u određenim općinama, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, Prijedlog zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Potrebna većina digla je ruku i za Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dok za Prijedlog zakona o provođenju odluka sudova, Nacrt zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energijsku efikasnost Federacije Bosne i Hercegovine te Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine nije bilo potrebne većine. Sjednica je, zbog nedostatka kvoruma, prekinuta za vrijeme pretresa o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.