APEL GRAĐANIMA

Civilna zaštita Općine Centar upozorila: Povećana opasnost od požara

Apelujemo na sve građane, poljoprivrednike i šumske radnike da se pridržavaju zakonskih odredbi, navode iz Općine

Spriječiti požare na izletištima. ILUSTRACIJA

A. O.

18.7.2022

Općinski štab civilne zaštite Centar Sarajevo apelira na građane da ne pale vatru na izletištima, u baštama i drugim otvorenim prostorima u blizini šumskog rastinja zbog opasnosti od požara s  obzirom da su u proteklom periodu zabilježene izuzetno visoke temperature bez padavina.

Iz civilne zaštite podsjećaju građane da je strogo zabranjeno paljenje vatre, roštiljanje i bacanje opušaka u blizini šumskog i drugog rastinja i pozivaju ih na savjesno postupanje i poduzimanje svih potrebnih mjera opreza kako bi spriječili eventualno izbijanje požara i ugrožavanje ljudskih života i materijalnih dobara.

- Apelujemo na sve građane, poljoprivrednike i šumske radnike da se pridržavaju zakonskih odredbi, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora, da ne uništavaju prirodu i okoliš, jer mala nepažnja može imati velike posljedice - poručuju iz Civilne zaštite Općine Centar.

U slučaju izbijanja požara, ukoliko je to moguće, treba odmah pristupiti njegovom gašenju priručnim sredstvima i što je moguće prije obavijestiti: Centar za obavještavanje na broj telefona 121, Vatrogasce 123, Policiju 122, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.