ZAHVALIO MU SE

Sejdić pisao Šmitu: Objavom amandmana na Izborni zakon obezbijedili ste veliku sigurnost u zaštiti integriteta izbora

Vjerujem da će naredni oktobarski Izbori biti na visokom stepenu demokratskih i u okvirima evropskih standarda, poručio je Sejdić

Dervo Sejdić i Kristijan Šmit. AVAZ

Piše: A. O.

27.7.2022

Apelant pred Evropskim sudom za ljudska prava i jedan od osoba koje su opozivali na proteste u Sarajevo, Dervo Sejdić uputio je otvoreno pismo uredu visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Kristijanu Šmitu (Christian Schmidt).

Naime, on se oglasio večeras na Facebooku gdje mu se zahvalio na odluci.


Ogroman napredak

- Poštovani gospodine Šmit (Schmidt) u ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime hvala Vam što se danas uradili izuzetan korak i učinili ogroman napredak za građane Bosne i Hercegovine. Današnjom objavom amandmana na Izborni zakon obezbijedili ste veliku sigurnost u zaštiti integriteta izbora i zaštiti glasa birača. Vjerujem da će naredni oktobarski Izbori biti na visokom stepenu demokratskih i u okvirima evropskih standarda. Hvala Vam gospodine Šmit - poručio je Sejdić.

Sejdić je dodao da je uvjeren da će Šmit nakon Izbora u oktobru 2022. imati lakši dio posla na provedbi Presuda suda za ljudska prava, jer će Šmit imati saradnike i sagovornike u novoformiranom Parlamentu Bosne i Hercegovine.


Objava na Facebooku. PRINTSCREEN

Paket transparentnosti

Podsjetimo, Šmit je danas iskoristio Bonske ovlasti prilikom čega je nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona BiH.

- Danas nalažem i donosim paket transparentnosti koji garantuje slobodnu i fer kampanju i izbore. Ne dopuštam ratnohuškačku retoriku - rekao je Šmit ranije danas. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.