U NEDJELJU GLASANJE

Dodik pozvao građane Bratunca da opozovu načelnika Srđana Rankića

S. S.

Milorad Dodik: Zaključao je Bratunac

Foto: SRNA


Lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je građane Bratunca da u nedjelju, 7. avgusta, glasaju za opoziv aktuelnog načelnika ove općine Srđana Rankića jer je izgubio podršku skupštinske većine i povjerenje naroda.

Dodik je ocijenio da je Rankić za godinu dana "uspio" da navuče sve protiv sebe i da je "zaključao" Bratunac.

– On je glavni krivac i treba ga smijeniti kako bi ponovo ovu općinu mogli integrisati u uspješne općine, kakva je bila i prije njegovog dolaska – rekao je Dodik u Bratuncu na skupu za opoziv načelnika.

Dodik je istakao da će ova općina osjetiti investicije u visini od 10 miliona KM za mnogobrojne projekte i poručio novom načelniku da Rankić treba da odgovara krivično za sve što je uradio.

"Nije iskoristio šansu"

On je ocijenio da je Rankić sve podredio ličnom i grupnom interesu i spriječio razvoj ove općine koja je prije njegovog dolaska bila uspješna, te najavio da će sa novim načelnikom biti napravljena stabilna lokalna zajednica.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je Rankić imao šansu, ali da je nije iskoristio.

– Bratunac je izgubio u ove dvije godine. Bratunac je mjesto sa posebnim emocijama i tu niko ne smije da se igra. Nama su potrebni graditelji, a ne oni koji će zaustaviti razvoj – rekao je Stevandić.

Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini RS-a Aleksandar Glavaš rekao je da Rankić ne treba da čeka da ga u nedjelju opozovu i da bi najbolje bilo da odmah podnese ostavku. On je izrazio nadu da će novi načelnik biti izabran i da će se nastaviti razvoj Bratunca.

"Vrijeme je da ode"

Većinski vlasnik Tehničkog remontnog zavoda Bratunac Slaven Ristić je rekao da se od napuštene fabrike uspjelo u Bratuncu napraviti čudo.

– Davali smo šansu načelniku, ali to nisam vidio od njega i vrijeme je da ode i da se drugima da šansa – rekao je Ristić, koji vjeruje da će novi načelnik imati bolju i normalniju viziju razvoja.

On je zahvalio Dodiku što je došao i podržava promjene na bolje u Bratuncu, navodeći da je rijetka prilika da se Srbi slože, ali se vidi da to nije i nemoguće.

Privrednik iz Bratunca Janko Petrović rekao je da je došlo vrijeme da se stavi tačka i glasa za opoziv.

– Vjerujemo da ćemo naći nekoga koji će učiniti više i za privrednike i za borce i sportiste – rekao je Petrović.

NA VRH

Podijeli članak na