POJASNILI RAZLOGE

SDA Bratunac pozvala građane da glasaju za opoziv Srđana Rankića

Tvrde da na ovaj način šalju poruku jedinstva, odlučnosti da se svi zajedno do kraja bore za prava u ovom gradu.

Srđan Rankić: U nedjelju se glasa o njegovom opozivu. FACEBOOK

Avaz.ba

5.8.2022

Opštinska organizacija SDA Bratunac poziva sve Bošnjake Bratunca da izađu na referendum u nedjelju 7. avgusta 2022. godine  i glasaju za opoziv aktuelnog načelnika općine Bratunac, Srđana Rankića.

- Ne postoji nijedan razlog zašto bi Bošnjaci Bratunca bili protiv opoziva, a puno je razloga zašto bi trebali biti ZA opoziv. Tretiranje Bratunca kao srpskog grada, protjerivanje Bošnjaka iz zakonodavne i izvršne vlasti, diskriminiranje Bošnjaka pri zapošljavanju, uzurpacija vakufske imovine, skrnavljenje mjesta počinjenja genocida, provociranje žrtava genocida - navode iz SDA Bratunca.

Nema razloga za glasanje protiv

Pojašnjavaju da je dug spisak razloga zašto glasati za opoziv načelnika Srđana Rankića.

- Ne postoji nijedan valjan razlog da bilo koji pojedinac ili organizacija koji okupljaju Bošnjake rade i lobiraju da se glasa protiv opoziva. Ako i postoje to su lični i pojedinačni interesi uglavnom motivisani ličnom koristi, a ne interesima Bošnjaka Bratunca. Zbog toga vi Bošnjaci koji imate lične dokumente u Bratuncu, živite u Bratuncu ili ste trenutno na odmoru u Bratuncu, vi Bošnjaci Bratunca koji imate pravo glasa u odsustvu za Bratunac u nedjelju izađite na referendum i glasajte za opoziv - pišu iz SDA Bratunca.


Šalje se poruka jedinstva

Tvrde da na ovaj način šalju poruku jedinstva, odlučnosti da se svi zajedno do kraja bore za prava u ovom gradu.

- Nikada nećemo odustati i nikada nećemo prihvatiti da budemo građani drugog reda u našem gradu. Nama ne smeta načelnik općine srpske nacionalnosti koji će uvažavati naše postojanje, naša prava i koji će sve građane gledati jednako. Trenutni načelnik općine to nije i zbog toga svi zajedno pokažimo u nedjelju da njegove vrijednosti nisu naše vrijednosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.