U GODIJENU KOD FOČE

Ervin Kiselica za "Avaz": Kod komšije sam, pijem kafu, bomba je još tu, ispred kuće

Naglašava da ne zna ko je i zašto ostavo ispred njegove kuće

Piše: A. Č.

15.8.2022

Ervinu Kiselici podmetnuta bomba na njegovom imanju. Facebook

Ervin Kiselica jučer je ispred kuće u Godijenu kod Foče pronašao bombu. Ovu informaciju objavilo je Udruženje žrtava rata Foča 92-95 objavilo. 

Na videu koji su objavili vidi se bomba i Ervin Kiselica koji govori da je obavijestio Žandarmeriju, ali da oni nisu željeli ukloniti ih.

To je i sam Kiselica potvrdio za portal "Avaza".

- Bomba je još tu. Policija je bila, zadržali su se kratko i rekli da će biti uklonjena. Postavili su žutu traku. Bomba je još ispod trešnje, a ja kod komšije pijem kafu - govori nam na Kiselica.

Čeka dolazak deminera

Kaže da je 1992. godine protjeran sa ovog područja. Trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. U rodnu grudu se vraća jednom godišnje na odmor.

- Ovdje odmaram, radim oko kuće, sređujem. Jučer sam uočio bombu, ona je na svega metar-dva od kuće. Rekli su mi da će trebati pet do šest dana da dođe ekipa da se bomba ukloni. Treba doći Civilna zaštita, ali oni prvo moraju poslati dopis u Trebinje, jer mi tamo pripadamo - dodaje Kiselica.

Ipak, naglašava da ne zna ko je i zašto ostavo ispred njegove kuće.

Nesebično pomaže

Iz Udruženja žrtava rata Foča 92-95 navode da je Ervin Kiselica čovjek porijeklom iz Šuba, divnog mjesta pored Godijena. 

- Našem prijatelju, velikom čovjeku i dobročinitelju je podmetnuta nije manje, ni više nego "bomba" ispod šljive na njegovom imanju. Ljudi koji nesebično pomažu Foču, Fočake i isprate svaki događaj u Foči - navode iz Udruženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.