SELO VUKELJIĆI

Muharem Ibreljić kroz suze radosnice za "Avaz": Hvala komšijama koji su mi izgradili kuću

Radio sam svaki dan, pomagao radnicima. Dolazio sam sat ili dva prije njih, i ostajao poslije kada oni završe, rekao nam je Ibreljić

Piše: H. J. I.

23.8.2022

Ibreljić: Umoran sam ali sam jako sretan - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Stanovnici sela Vukeljići kod Fojnice izgradili su potpuno novu kuću komšiji Muharemu Ibreljiću. Trošna kuća u kojoj je Ibreljić ranije živio u posve nehumanim uvjetima je srušena.

Pokretač ove humane akcije je njegov komšija Salem Šehović. Kako je Šehović ispričao za portal "Avaza" Muharem je živio u staroj, trošnoj, ruševnoj kući koja nije bila uslovna za život čovjeka. 


Nova kuća bi kroz nekoliko dana trebala biti useljiva.

Muharem Ibreljić je za portal "Avaza" kroz suze radosnice rekao da je previše uzbuđen što će useliti u novu kuću.

- Kako je rekao Salem, radovi su tekli dobro. Išlo je fino. Radio sam svaki dan, pomagao radnicima. Dolazio sam sat ili dva prije njih, i ostajao poslije kada oni završe. Umoran sam ali sam jako sretan. Hvala svima puno koji su mi pomogli od srca, želim im sve najbolje, zdravlje i sreću. Nisam mogao sakriti suze radosnice kada sam prvi put ugledao kuću - rekao nam je kratko Ibreljić.


Ukoliko još ima onih koji su u mogućnosti i žele pomoći da u naredna dva, tri dana Muharemova kuća dobije nove karniše, zavjese, posteljinu i još nekih sitnih kućanskih aparata, mogu se javiti putem Facebook stranice "Vukeljići".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.