PREDLOŽEN PRITVOR

Tužilaštvo potvrdilo pisanje "Avaza": U akciji SIPA-e uhapšen i bivši policajac Dražen Šiniković

Osumnjičeni u predmetu Milan Matković i drugi su pod istragom zbog organizovanog kriminala

Šiniković: Povezan s narkobandom Milana Matkovića. Avaz

E. Ć.

24.8.2022

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine su saopćili da će nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac prema Sudu BiH uputiti prijedlog pritvora za osumnjičene:

1. Vasilije Stjepić, zvani "Profa", rođen 1967. godine u Brčkom, državljanin BiH i Kraljevine Švedske, Mitar Blagojević, zvani "General", rođen 1986. godine u Foči, državljanin BiH, Miroslav Čalija, rođen 1975. godine u mjestu Zijemlje, Mostar, zaposlen kao policijski službenik MUP-a HNK, državljanin BiH i Srbije, te Dražen Šiniković, rođen 1980. godine u Konjicu, državljanin BiH.


Pritvor za osumnjičene bit će zatražen iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a), b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto, navode iz Tužilaštva BiH.

- Osumnjičeni u predmetu Milan Matković i drugi su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog sa više teških krivičnih djela, kao i koruptivnim krivičnim djelima, koja se odnose na zloupotrebu policijskih kapaciteta u izvršenju krivičnih djela i pomaganju počiniocima.

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizuje međunarodna saradnja u krivičnom gonjenju nosilaca struktura organizovanog kriminala, nakon dešifrovanja kriptovanih aplikacija, koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.