REAKCIJE

Magazinović: SNSD i dalje bahato odbija pomoći građanima BiH

Usvojeno je da gorivo bude jeftinije samo 30 dana, kazao je Magazinović

Magazinović: Još jednom smo svjedočili da 3 nije jednako 4. A. Kukić

Piše: A. K.

29.8.2022

Delegati u Domu narodu Parlamentarne skupštine BiH usvojili su izmjene Zakona o akcizama u različitom tekstu u odnosu na Predstavnički dom. Obzirom da je ovaj zakon usvojen u različitom tekstu u odnosu na Predstavnički dom on će ići na usaglašavanje. 

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH danas je rekao da je pogrešno ono što je danas usvojeno.

- Usvojeno je da gorivo bude jeftinije samo 30 dana. Ovo je praktično način da se glasajući za zakon ova mjera sahrani, jer u praksi ona neće značiti mnogo jer su dva doma usvojila zakon u različitom tekstu. Sada se dva doma moraju usaglasiti, jasno vam je da to neće ići lako - rekao je Magazinović.


Naglasio je da kao čovjek osjeća veliko razočarenje što je usvojen ovaj amandman da gorivo bude jeftinije samo 30 dana.

- Danas smo još jednom svjedočili da 3 nije jednako 4, jer da SNSD nije imao 4 delegata ovaj amandman ne bi bio usvojen. Oni i dalje bahato odbijaju pomoći građanima BiH. Zaista sam tužan i razočaran sto delegati SNSD-a, a i oni koji su još podržali, nisu pokazali ljudsko lice na vjerovatno posljednjoj sjednici Doma naroda - rekao je Magazinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.