DAN UŽIVO

Mandal na N1: Stranke koje su na vlasti su spremne na sve kako bi tu i ostale

Tek ćemo biti iznenađeni i tek ćemo vidjeti do kojih dubina i do kojih opasnih namjera su oni spremni ići da bi zaustavili odlazak s vlasti, da bi ostali na vlasti, da bi spriječili druge da preuzmu vlast, istakao je

Mandal: Nemam sumnju o političkom pritisku da se obeshrabre mediji. Screenshot / N1

E. Ć. / N1

1.9.2022

Politički analitičar i kolumnista "Dnevnog Avaza" Fadil Mandal gostovao je u "Danu uživo" na N1 televiziji. U razgovoru sa urednikom i voditeljem emisije Daliborom Mrdićem, Mandal je, govorio o mnogim temama, od novih optužnica u slučaju Memić, do energetske krize koja nam prijeti sa dolaskom hladnijeg vremena.

Za početak su upućene čestitke košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je nastup na Eurobasketu otvorila pobjedom protiv Mađarske (95:85). Također, tema kojom je započet razgovor bili su i hakerski napad na Facebook stranice "Dnevnog avaza".

- Kolege iz "Avaza" i urednici su bili u policiji, prijavili su slučaj, traže reakciju i Tužilaštva i drugih nadležnih organa. Radi se o jednom napadu iz kog se mogu izvući neke političke poruke - smatra Mandal, navodeći kako ne treba sumnjati u to da su stranke na vlasti spremne na sve kako bi ostale na vlasti. 

- Tek ćemo biti iznenađeni i tek ćemo vidjeti do kojih dubina i do kojih opasnih namjera su oni spremni ići da bi zaustavili odlazak s vlasti, da bi ostali na vlasti, da bi spriječili druge da preuzmu vlast. Zanimljivo je, da pomenem i slučaj N1 televizije i "Avazovog" portala. Ako pogledate teme koje otvaraju N1 i "Dnevni avaz", to su teme koje duboko udaraju na interese vladajućih struktura. Tu je ubistvo Dženana Memića, koje N1 i Avaz dugo vremena prate, onda imate sheme koje je Avaz objavio u vezi sa Sky aplikacijom i  vezama visokih policijskih i političkih zvaničnika sa vladajućim strukturama. Također, N1 isto to prati.

Tako da, barem kod mene, ne postoji sumnja da se radi o političkom pritisku, da se radi o tome da se u predizbornoj kampanji pokušaju, rekao bih, zaustaviti odnosno obeshrabriti mediji da izvještavaju o temama koje su za stranke na vlasti one koje ih ruše, koje ne idu njima u prilog i koje razotkrivaju njihov kriminal i korupciju - istakao je Mandal.

Kompletno gostovanje pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.