OPĆI IZBORI 2022

NiP kampanju otvorio u Srebreniku: Ovo što radimo je tračak nade za ljude u BiH

Na skupu je govorio i zajednički kandidat ujedinjene opozicije Denis Bećirović

E. Ć.

2.9.2022

Sa predizbornog skupa NiP-a u Srebreniku - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Narod i pravda je predizbornu kampanju započela skupom u Srebreniku na srebreničkoj srednjovjekovnoj tvrđavi. Iz ove stranke naveli su kako ovaj spomenik za njih predstavlja posebnu simboliku - dokaz vjekovne državnosti Bosne i Hercegovine.

Prisutnima su se obradili predsjednik strane Elmedin Konaković, Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika, nosilac liste za  Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, zamjenik predsjednik Naroda i pravde Kemal Ademović, predstavnica organizacije mladih Naroda i Pravde Mostar i kandidat na izborima za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona Ena Dizdarević, predsjednik Glavnog odbora Naroda i Pravde Bosne i Hercegovine i kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Dejan Kovačević, predsjednik Povjereništva mladih Naroda i Pravde Bosne i Hercegovine i nosilac liste Naroda i Pravde za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Azhar Sejarić.

Na skupu je govorio i zajednički kandidat ujedinjene opozicije Denis Bećirović.

- Odazvali su se ljudi koji istinski i suštinski žele promjene u BiH i spremni su žrtvovati dio svog vremena i svojih porodica, izložiti se pritisku režima, toj mašineriji koja vas svakodnevno tuče kroz korumpirani pravosudni sistem i koja vas na taj način pokušava zaustaviti. Pobuniti se kad svi trpe nikad nije bilo jeftino i nikad se nije radilo iz lične koristi. 

Iz lične koristi se šuti i pronalazi način da sitne interese ostvarite unutar sistema kakav god da je. Iz lične koristi takav sistem se brani kakav god da je. Mi smo se pobunili kad niko nije smio, ali to je bilo neminovno jer je to bio sudar dva koncepta. Danas ponosno mogu reći da ovo što Narod i Pravda radi je tračak nade za ljude u BiH - rekao je Konaković.


Bećirović: Vladajući režim ima plan da razbije opoziciju. NiP

Bećirović je rekao da vladajući režim ima plan koji sadrži pet faza kako bi se razbila opozicija.

- Prva faza bio je pokušaj da se opozicija razbije na samom početku kako ne bi imala zajedničkog kandidata. Druga faza bila je kada su čuli ko bi mogao biti kandidat, da naprave medijski i drugi pritisak kako bi taj kandidat odustao. I to im je propalo. Treća faza je počela od momenta prihvatanja kandidature i trajat će do izbora.

U toj fazi, po oprobanom receptu, pokušavaju da ocrne i diskreditiraju kandidata, ali i taj plan je uveliko propao. Četvrta faza trajat će od 15. septembra do 30. septembra i u toj fazi režim će pokušati makar malo da načne i razjedini opoziciju. I u petoj fazi, a ona je najopasnija, ona počinje u 19 sati na dan izbora, kada se glasanje završi i kada će sigurno opet pokušati da pokradu volju građana. Večeras im poručujem da su im prve tri faze propale, a za druge faze smo spremni i nek imaju na umu da smo spremni - istakao je Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.