SAOPĆENJE

Konaković: Poslove dobije ko vrijedi i zna, nema NiP tajkuna, nema ovdje naših žena i djece, nema tendera naših prijatelja

I kad ne mogu ništa da nađu krenu sa nekim spinovima, kazao je Konaković

Konaković: Borba protiv korupcije. NIP

A. Č.

4.9.2022

Predizbornim skupom u Kulturnom centru Altindag u Visokom ozvaničen je početak kampanje Naroda i Pravde na području Zeničko-dobojskog kantona. Narod i Pravda iz ovog kantona ima kandidate za sve nivoe vlasti, a ovo je bila prva prilika da se neki od njih predstave javnosti.

Kampanja Naroda i Pravde za Opće izbore koji će biti održati 2. oktobra 2022. godine krenula je iz Srebrenika, sa tvrđave srednjovjekovnog grada. Dan poslije, Narod i Pravda je skup održala u Visokom, u srcu Bosne, u srednjovjekovnom kraljevskom gradu.

- Mnogo je simbolike u tome. Temelji državnosti, prvi bosanski kralj Tvrtko I Kotromanić, vladar prosperiteta, ekonomskog i političkog uspona, krunisan je i pokopan u Visokom. Dinastija Kotromanića je za simbol uzela bosanski ljiljan, najčešće zvan zlatni ljiljan, simbol i našeg otpora i borbe protiv neprijatelja BiH - poručeno je sa skupa u Visokom.

Želim dati svoj doprinos

Prije skupa i tribine, delegacija Naroda i Pravde predvođena predsjednikom Elmedinom Konakovićem polaganjem cvijeća, fatihom i minutom šutnje odala je počast šehidima i palim borcim iz perioda agresije na BiH, ali i palim borcima Narodno-oslobodilačkog rata kod spomen-kosturnice u Gradskom parku.

Amra Babić, nositeljica liste Naroda i Pravde za skupštinu Zeničko-dobojskog kantona i nekadašnja gradonačelnica Visokog kazale da se politikom počela baviti iz nužde, slučajno, ali da odluka da se nastavi baviti politikom nakon dvogodišnje pauze i to u okvirima Naroda i Pravde nikako nije slučajna.

- Vi znate ko je Amra Babić, znate da sam imala principe koje sam skupo plaćala, znate da sam uvijek imala hrabrosti, imam hrabrosti i danas vratiti se na političku scenu i suprotstaviti se ovom režimu nepravde, korupcije, ličnih interesa… Želim dati svoj doprinos ovom pokretu koji se formirao kao odgovor neradu, nepravdi i godinama bezupješnih pokušaja izgradnje države - kazala je Babić.

Prisutnima su se obratili i Enver Hadžiahmetović, nosilac liste za Parlament FiH i Edisej Sjerotanović, nosilac druge liste za Parlament FBiH te Mesud Ajanović, nosilac liste za Zasupnički dom Parlamenta BiH. Također, videoporukom prisutnima se obratio i dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH kojeg podržava 11 opozicionih stranaka.

Nećemo odustati od istine

Na tribini koja je uslijedila nakon predstavljanja kandidata prisutnima su se obratili Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, dr. Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH te Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.

Ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara u svom je obraćanju kazao da je jedno od utemeljenja Naroda i Pravde da građanima uvijek govore istinu.

- Nikada nećemo odustati od istine. Mi nećemo u našim redovima ljude sa falsifikovanim diplomama i da obnašaju najvažnije funkcije u BiH dok naša djeca odlaze iz BiH iako su se školovali, trudili, a njihovi roditelji od usta odvajali da ih školuju. Mi nećemo da živimo u zemlji u kojoj neko kaže da neće liječiti neko bolesno dijete. Na to ne smijemo pristajati - kazao je Čampara.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je da Kanton Sarajevo navodi kao primjer ne zato što je to neki bolji ili važniji dio BiH, već zato što je Kanton Sarajevo lider u procesima transparentnosti, borbe protiv korupcije, pronatalitetnim politikama, pomoći građanima.

- Dakle, dijete u Sarajevu se rodi, majka dobije 1.000 KM, i zaposlena i nezaposlena, dijete krene u vrtić pa je cijena za sve jednaka da majke mogu raditi, dijete krene u školu pa mu Vlada KS kupi knjige za učenike od 5. do 9. razreda, a tamo gdje su načelnici iz NiP-a, naš Muzur prvi kaže da će općina istu osigurati za učenike od 1. do 4. razreda. Tamo poslove dobije ko vrijedi i zna, nema NIP tajkuna, taj ne postoji, nije se rodio, nema ovdje naših žena i djece, nema tendera naših prijatelja… I kad ne mogu ništa da nađu krenu sa nekim spinovima -  kazao je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.