NA PREDIZBORNOM SKUPU

Fuad Kasumović otvoreno nazvao stranku NES kriminalnom organizacijom

Stranci NES su se, inače, priključili i neki isključeni članovi SBB-a, kao sto su Aner Kljako, za kojeg je CIK utvrdio da se bavio krađom glasova

Fuad Kasumović. Screenshot

H. J. I.

4.9.2022

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović jučer je otvarajući svoju predizbornu kampanju teško optužio Narodni evropski savez (NES), stranku koja je nastala spajanjem A-SDA i Nezavisne bosanskohercegovačke liste Ibrahima Hadžibajrića.

- Ja tu organizaciju javno zovem kriminalna organizacija, to je A-SDA, sad se zovu NES. To je kriminalna organizacija, vjerujte meni. Ko mi god ne vjeruje, šta ću - rekao je između ostalog Kasumović na svome predizbornom skupu.

Stranci NES su se, inače, priključili i neki isključeni članovi SBB-a, kao sto su Aner Kljako, za kojeg je CIK utvrdio da se bavio krađom glasova ili Nedžad Hamzić iz Tuzle, kojeg je SBB isključio zbog muljanja prilikom višestrukog zapošljavanja njegove supruge. U NES-u su se na kandidatskim listama našli i neki propali i kompromitirani direktori, koji na svaki nacin žele da ostanu u politici.


Podsjećamo, NES i Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad dio su grupacije od 11 stranaka koje podržavaju kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.