SAOPĆENJE

SDA: Odluka o igranju utakmice protiv Rusije nije sportska, već isključivo politička

To se ne smije dopustiti, poručili su iz SDA

SDA o utakmici s Rusijom. AGENCIJE

A. O.

10.9.2022

Nakon što je objavljena vijest da će BiH igrati prijateljsku utakmicu s Rusijom nije izostala ni reakcija Stranke demokratske akcije (SDA).

SDA je pozvala na otkazivanje prijateljske utakmice između Rusije i BiH, ističući da je odluka Nogometnog saveza BiH isključivo političke prirode.

U njihovom saopćenju se navodi da je odluka Komiteta za hitnost Nogometnog saveza BiH o odigravanju prijateljske utakmice između BiH i Rusije očigledno donijeta pod političkim utjecajem proruskih političkih aktera u Bosni i Hercegovini.

- Politika se ne treba miješati u rad NS BiH, ali se ni savez ne bio smio baviti politikom. Odluka o igranju utakmice protiv Rusije nije sportska, vec isključivo politička. Uzimajući u obzir kontekst ruske agresije na Ukrajinu, evidentno je da je politička namjera, koja stoji iza ove odluke, da se nanese šteta ne samo ugledu NS BiH, našoj reprezentaciji, već i ukupnom ugledu države Bosne i Hercegovine. To se ne smije dopustiti - poručili su iz SDA.

SDA očekuje da organi NS BiH ponište odluku o odigravanju utakmice protiv Rusije, a pozvali su i sportiste, sportske radnike, ali i cjelokupnu javnost da izvrše pritisak na rukovodstvo NS BiH kako bi odluka bila poništena, a funckioneri koji se umjesto sportom bave politikom uklonjeni iz rukovodstva saveza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.