USVOJEN AKCIONI PLAN

Pojačava se Ured za borbu protiv korupcije: Stižu novi eksperti iz SAD i Velike Britanije

Larson je u Ured stigao kao čovjek Američke ambasade u BiH. Ali, sada je nagrađen za svoj radi i odlazi u State department

Larson zaslužan za usvajanje plana, odlazi u State department. Avaz

Piše: M. Aš.

12.9.2022

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom u KS vrlo brzo će biti pojačan ekspertima za borbu protiv korupcije iz SAD, ali i kako saznaje portal "Avaza" Velike Britanije.

Naime, SAD u Sarajevu šalju četiri eksperta u ovoj oblasti. No, ono što je novo, dolaze i stručnjaci iz  Velike Britanije. 

Tako će Ured, koji u Sarajevu vodi Erduan Kafedžić biti pojačan za dodatna imena. Iako su režimski mediji, odlazak Erika Larsona predstavili kao poraz Ureda, jer je navodno kompromitovan, radi se o nebulozama i spin informacijama pojedinih obavještajnih struktura, koji strahuje od nove crne liste State Deparmenta. 


Šta sadrži Akcioni plan. Avaz

Larson je u Ured stigao kao čovjek Američke ambasade u BiH. Ali, sada je nagrađen za svoj radi i odlazi u State department, tačnije Ministarstvo finansija.

Larson, koji je skoro pa postavio temelje Ureda zaslužan je što je jedavno usvojen Akcioni plan za provedbu Zakona i suzbijanje korupcije u Kantonu Sarajevo.

To je jedan od razloga zašto je potrebno širenje Ureda. Kako je navedeno u akcionom planu, najvažnije je da se Ured do početka primjene Zakona o korupciji i suzbijanju korupcije u KS kadrovski kapacitira, odnosno primi nove zaposlenike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.