PORUKE

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović za "Avaz": Bošnjaci Milanovića trebaju ignorirati, nije ih dostojan!

Osuđujem njegove izjave, smatram ih štetnima, ali mislim da većina hrvatskog naroda zna o čemu je ovdje riječ

Kavazović i Milanović. Avaz

Piše: A. Bajramović

15.9.2022

Ne računajući na rijetke trenutke u kojima, manirom dobrog susjeda, podržava i traži kandidatski status za BiH, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ne propušta niti jedan povod da iznese neistine, minimizira ulogu Armije RBiH u ratu, a Hrvatsku vojsku predstavi oslobodiocima Bosne, ali i da ponovnim negiranjem genocida u Srebrenici iznova povrijedi žrtve.


Brdo-Brijuni

Nakon posljednjeg takvog istupa reagirao je i Rijaset IZBiH, koji je najoštrije osudio negiranje genocida u Srebrenici, koje je, prema izvještavanju medija, u prisustvu najviših državnih zvaničnika uključenih u rad samita procesa Brdo-Brijuni, izrekao predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Sramotne izjave Milanovića direktno je za „Avaz“ komentirao i reisu-l-ulema IZBiH Husein ef. Kavazović.

- Zoran Milanović je predsjednik Republike Hrvatske i ne može se reći da on ne odražava neku vrstu službenog stava te države. Koliko je njegov stav usaglašen sa stavom Vlade i Sabora, to je druga stvar. Ali ja mislim da je on kao čovjek neuravnotežen i da ima nekih problema. Naravno, osuđujem njegove izjave, smatram ih štetnima, ali mislim da većina hrvatskog naroda zna o čemu je ovdje riječ - kaže Kavazović.


Sve jasno

Tvrdi da je nakon ovakvih izjava Milanovića sve više nego jasno.

- Bošnjaci Milanovića trebaju zauvijek ignorirati. Nije ih dostojan - ističe Kavazović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.